Η Bridgestone, o νούμερο ένα κατασκευαστής ελαστικών στον κόσμο, συνεχίζει την επιτυχημένη συνεργασία της ως ο μοναδικός προμηθευτής ελαστικών για το νέο σπορ BMW i3s. Αφού απέδειξαν την ικανότητά τους να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός ηλεκτροκίνητου οχήματος με τα ελαστικά για τη BMW i3, η Bridgestone και ο Όμιλος BMW συνεχίζουν τη συνεργασία τους.

 Σχεδιασμένα για σπορ επιδόσεις

Τα νέα ελαστικά ανταποκρίνονται σε κάποιες συγκεκριμένες αλλαγές που έγιναν στα i3s. Το όχημα έχει μια πιο σπορ εμφάνιση με φαρδύτερο πίσω άξονα και εκτεταμένα φτερά στους πίσω τροχούς. Αυτό ενέπνευσε τη Bridgestone να σχεδιάσει ελαστικά 20mm φαρδύτερα από αυτά του i3, επαυξάνοντας τη φαρδύτερη, πιο σπορ εμφάνιση του νέου οχήματος, εξασφαλίζοντας παράλληλα, επαρκή πρόσφυση για να αξιοποιήσει την αυξημένη ισχύ και ροπή. Τοποθετημένα στις ζάντες των 20 ιντσών που είναι στάνταρ στα i3s, τα ελαστικά Bridgestone αποτελούν έναν οπτικά τέλειο συνδυασμό με τις γυαλιστερές λεπτομέρειες του αυτοκινήτου.

Ξεκινούμε για το μέλλον

Το νέο ελαστικό της Bridgestone για τα i3s είναι το πιο πρόσφατο προϊόν μιας εταιρικής σχέσης μεταξύ του Ομίλου BMW και της Bridgestone. Τα τελευταία 17 χρόνια, η σχέση αυτή συμπεριλαμβάνει αμέτρητες εφαρμογές Bridgestone ως εργοστασιακό εξοπλισμό,  συνεργασίες πάνω στα BMW Driving Experience και τώρα, τον ρόλο της Bridgestone ως τον μοναδικό συνεργάτη ανάπτυξης των ελαστικών για το BMW i3s.

Τεχνολογία ologic

 

Ως ηλεκτρικά οχήματα, τα i3 και i3s απαιτούν μια εντελώς διαφορετική αντιμετώπιση όσον αφορά τα ελαστικά. Η Bridgestone ανταποκρίθηκε με την τεχνολογία «ologic», ένα ελαστικό σχεδιασμένο εξολοκλήρου από την Bridgestone ειδικά για ηλεκτρικά οχήματα.

Η τεχνολογία “ologic” βοηθά αυτά τα οχήματα να τελειοποιούν τις επιδόσεις τους», εξηγεί ο Christophe de Valroger, Αντιπρόεδρος του τμήματος Original Equipment της Bridgestone EMEA. Και το κάνει αυτό χωρίς να θυσιάζει την ασφάλεια. Χρησιμοποιούμε ένα στενό σχέδιο πέλματος Ecopia EP500 που εξασφαλίζει άριστη πρόσφυση, ακόμη και σε υγρές καιρικές συνθήκες. Τους έχει απονεμηθεί βαθμολογία Β στην Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ελαστικού για αντίσταση κύλισης και πρόσφυση σε υγρό οδόστρωμα.

Το ελαστικό Ecopia EP500 “ologic”, κυκλοφόρησε μαζί με το i3 της BMW το Νοέμβριο του 2013, και είναι διαθέσιμο σε τέσσερα μεγέθη – 155/70 R19 84Q, 175/60 ​​R19 86Q, 155/60 R20 80Q και 175/55 R20 85Q – και σε δύο χειμερινές σειρές – η Blizzak LM-500 “ologic”, ένα καθαρόαιμο ελαστικό χιονιού – πάγου και το Blizzak NV “ologic”, ένα ελαστικό χωρίς καρφιά (με Multicell®2 σύνθεση για καιρικές συνθήκες των χωρών της Βόρειας Ευρώπης).

Το νέο ελαστικό της Bridgestone για το i3 είναι το τελευταίο προϊόν μιας μακρόχρονης συνεργασίας με την BMW τόσο εντός όσο και έξω από την πίστα αγώνων. Τα τελευταία 17 χρόνια, η συνεργασία αυτή, συμπεριλαμβάνει έναν ευρύ κατάλογο ελαστικών πρώτης τοποθέτησης, κοινές τεχνολογικές εξελίξεις (όπως τα ελαστικά τεχνολογίας Run-Flat), αποκλειστικής συνεργασίας με την BMW και τώρα ως αποκλειστικός εταίρος για την δημιουργία του ελαστικού για το i3 της BMW.

1 Η τεχνολογία “ologic” δοκιμάστηκε σε πίστα δοκιμών της Tochigi της Bridgestone (Ιαπωνία) το 2011 σε διάσταση 155/55 R19 έναντι 205/50 R18 και 175/65 R15

2 Η μοναδική σύνθεση γόμας Multicell περιέχει γεωμετρία από μικροσκοπικές φυσαλίδες και σωληνοειδή κοιλότητες που απομακρύνουν τα νερά γρήγορα μεταξύ του πέλματος και της επιφάνειας του πάγου ή του χιονιού και εξασφαλίζουν σωστή επαφή του ελαστικού στο δρόμο. Με την απομάκρυνση του νερού, η ειδική γεωμετρία του πέλματος και της γόμας, έρχονται σε επαφή με τον πάγο, βελτιώνοντας επιπρόσθετα την πρόσφυση.

Share This