...

Τα καλύτερα ελαστικά για μοτοσικλέτες “περιπέτειας”

Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τα πληκτρολόγια των οπαδών του Motorcycle Adventure στο διαδίκτυο, για το ερώτημα “τι λάδι να βάλω στην μηχανή μου, τι κράνος να αγοράσω, τη μπότες  πρέπει να χρησιμοποιήσω ποίο μπουφάν μηχανής να πάρω, κ.λ.π.”.
Τίποτα εκτός από ένα νήμα συζήτησης σχετικά με τα ελαστικά. Ας πούμε απλώς ότι οι αναβάτες μοτοσικλετών, ιδιαίτερα οι αναβάτες Adventure.
Τα ελαστικά για μηχανές Adventure δεν διαφέρουν και η επιλογή του σωστού ελαστικού είναι μια δίκαιη ερώτηση, ειδικά για το “noobie” που μπορεί να μπερδευτεί από την όποια ίσως “φλυαρία”.

Οι σύγχρονες μηχανές Adventure

όπως το KTM 1290 Super Adventure , το Honda Africa Twin , η BMW R 1250 GS και ακόμη και το Yamaha Ténéré 700 η νέα Suzuki V-STROM έχουν σπορ αριθμούς ιπποδύναμης και ροπής που θα προκαλούσαν αμηχανία ίσως, σε οποιουδήποτε superbike από το όχι τόσο μακρινό παρελθόν.
V-STROM 1050/XTΌταν οι τιμές της ιπποδύναμης και της ροπής περίπου 150/102 δεν είναι ασυνήθιστες σήμερα, θέλετε πραγματικά να αγοράσετε ένα φθηνότερο ελαστικό;
Είναι λογικό να χρησιμοποιείτε ελαστικό υψηλής απόδοσης ικανό να χρησιμοποιήσει όλη αυτή την ιπποδύναμη την τεχνολογία στο δρόμο, προς όφελος της ασφάλειά σας.

Εδώ έρχεται η Continental

Με μια μεγάλη γκάμα ελαστικών διπλού σπορ / περιπέτειας κατάλληλα για τις τελευταίες μηχανές Adventure με υψηλή ιπποδύναμη.

Η επιλογή του σωστού ελαστικού περιλαμβάνει μια ειλικρινή αξιολόγηση της μηχανής σας, των ικανοτήτων σας και του πού θα περάσετε τα περισσότερα από τα χιλιόμετρα σας. Ένας άλλος τρόπος να το κοιτάξετε μπορεί να είναι να σκεφτείτε ποιες συνθήκες δρόμου (ή έλλειψη δρόμου) μπορεί να αντιμετωπίσετε.

Για παράδειγμα, σχεδιάζετε ένα ταξίδι 1.000 χιλιομέτρων με την BMW R 1200 GS Adventure που θα καλύψει ένα τραχύ, ανοιχτό έδαφος για τα πρώτα 100 χιλ. Σε αυτήν την περίπτωση το Continental TKC 80 θα ήταν η ιδανική επιλογή, δεδομένου ότι θα χρειαστείτε μόνο τις δυνατότητες εκτός δρόμου για τα πρώτα 100 χιλ, αλλά χωρίς αυτά μπορεί να μην φτάσετε στα άλλα 1900 χιλ.

Αντίθετα, σχεδιάζετε ένα ταξίδι από την Αθήνα ας πούμε έως και την Θράκη, χρησιμοποιώντας δύο αυτοκινητόδρομους λωρίδας και ανοιχτούς αυτοκινητόδρομους σε όλη τη διαδρομή με μόνο λίγο περιστασιακό χωματόδρομο ή δασικό δρόμο.

Για αυτό το ταξίδι, το ContiTrailAttack 3 είναι το εισιτήριο για εξαιρετικούς τρόπους σε στροφές , ανώτερη πρόσφυση σε βρεγμένο οδόστρωμα και είναι μακράς διάρκειας για αυτές τις εκτεταμένες εκτεταμένες μα εκτεταμένες αντοχές, του ανοιχτού δρόμου. Ακόμη για να φύγει τελείως το μυαλό σας υπάρχει και το νέο Conti Sport Attack 4 με νέες τεχνολογίες απίστευτα κρατήματα, για να πεις κ αλλο κ αλλο …

Ταξιδέψτε εξερευνήσετε χωματόδρομους

Τι γίνεται αν θέλετε να εξερευνήσετε χωματόδρομους που μπορεί να είναι οτιδήποτε, από σκληρά έως χαλαρά χαλίκια και οδηγείτε τουλάχιστον 100 χιλ. ασφάλτινων δρόμων για να φτάσετε εκεί;
Continental έχει ένα ελαστικό για αυτό, TKC 70 και TKC 70 Rocks προαιρετικό πίσω ελαστικό.
Στόχος του είναι ελαστικό δρόμου 70%, βρωμιά και χαλίκι, το TKC 70 βασίζεται στην εξαιρετικά επιτυχημένη σειρά ContiTrailAttack 2 με την προσθήκη ενός πιο επιθετικού σχεδιασμού πέλματος.
Το TKC 70 διατηρεί το μεγαλύτερο μέρος της TrailAttack 2 υψηλής τεχνολογίας χαρακτηριστικά, όπως ZeroDegree χάλυβας με ζώνη κατασκευής, RainGrip ένωση υψηλής σίλικα και πολύπριζα τεχνολογία, οπότε το αποτέλεσμα είναι ένα ελαστικό εκτός δρόμου με εκπληκτική απόδοση και πολλά χιλιόμετρ.
Νομίζετε ότι χρειάζεστε κάτι πιο επιθετικό στο πίσω μέρος; Αυτό ακριβώς κατασκευάστηκε το TKC 70 Rocks – παίρνει όλα τα καλύτερα χαρακτηριστικά του γνήσιου πίσω ελαστικού TKC 70 αλλά αντικαθιστά το συνεχές μοτίβο πέλματος συνεχούς σκελετού, υψηλής απόστασης με ένα πιο ανοιχτό σχέδιο lug για ακόμα καλύτερη απόδοση εκτός δρόμου, ειδικά σε χαλαρό χωματόδρομο, χαλίκια η ακόμη και βράχια.
Πολλή τεχνική πήγε στο TKC 70 Rocks για έναν δρόμο 60%, ελαστικό χώμα 40% που αποδίδει εκτός δρόμου, αλλά είναι πολύ ήσυχο και άνετο στο δρόμο.

Όπου και αν σας ταξιδεύει η περιπέτεια

Η Continental έχει το ελαστικό για να σας μεταφέρει εκεί και να επιστρέψετε με ασφάλεια. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα ελαστικά Continental για χρήση Adventure και Dual Sport και για την πλήρη σειρά ελαστικών Continental, επισκεφθείτε μας Σταυρόπουλος Ιωάννης Ελαστικά Πρέβεζα

Share This
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.