...

Uniroyal Ελαστικά

Η Uniroyal έχει 130 χρόνια ιστορίας της εταιρείας, κατά την οποία έχει αναπτυχθεί από μια επιχείρηση προϊόντων από ελαστικό σε ένα διεθνώς αναγνωρισμένο κατασκευαστή ελαστικών.
Όλα ξεκίνησαν απο ένα μικρό κατάστημα για προϊόντα από καουτσούκ στη Λιέγη του Βέλγιου.

Το 1877 η οικογενειακή επιχείρηση άνοιξε το πρώτο εργοστάσιο ελαστικών. Παρήγαγε μια μεγάλη ποικιλία από αντικείμενα κατασκευασμένα από αυτό το υλικό, συμπεριλαμβανομένων κούκλες, παπούτσια, και ιμάντες μεταφοράς εξόρυξης, που αργότερα πωλούνται σε ανθρακωρυχεία τόσο μακριά όσο το Κονγκό.
Το 1894 η άρχισαν τα πειράματά τους με τα ελαστικά, αρχικά για ποδήλατα και ιππήλατες άμαξες.
Το 1898 η εταιρεία παρήγαγε μοντέλα ελαστικών για το πρώτο ποδήλατο, μετά από λίγο καιρό τα ελαστικά αυτοκινήτων, και έγινε έτσι η πρώτη τέτοια κατασκευαστή στις χώρες της Benelux και ένας από τους πρωτοπόρους του κλάδου στην Ευρώπη.
Το εργοστάσιο της Λιέγης ήταν όπως αναφερόταν χαριτολογώντας ως ένα χαρέμι, δεδομένου ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων ήταν γυναίκες. Αυτό το ανθρώπινο δυναμικό έκανε μια θαυμάσια δουλειά για την παραγωγή ελαστικών στην ειδική παραγγελία από την γερμανική εταιρεία Continental.

Η Uniroyal έδωσε έμφαση στην προώθηση των προϊόντων της, και έτσι άρχισαν να επενδύουν στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Η εταιρία έγινε γνωστή μετά απο μια νίκη στο Le Mans 24-ωρου αγώνα. Στην περίοδο του μεσοπολέμου και μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, τα Βελγικά ελαστικά χρησιμοποιήθηκαν από διάσημες προσωπικότητες όπως Stuck, Nuvolari και Fangio, ενώ ο Enzo Ferrari άρχισε να τα τοποθετηθεί στα αυτοκίνητα του στη Φόρμουλα 1.
Το 1958 η Uniroyal ξεκίνησε συνεργασία με την αμερικανική εταιρεία US Rubber, και ως αποτέλεσμα έγινε ο τρίτος μεγαλύτερος παραγωγός ελαστικών στον κόσμο. Με τον τρόπο αυτό η μάρκα Uniroyal-Englebert γεννήθηκε.

Οι 70.000 εργαζόμενοι της εταιρείας παρήγαγαν συνολικά 170.000 ελαστικά την ημέρα. Άλλα δεν εμειναν μόνο στην παραγωγή ελαστικών αλλά κατασκευάζονται πλέον, μάνικες, σκουφάκια, μπάλες του γκολφ και πολλά άλλα προϊόντα από καουτσούκ.

Δύο χρόνια αργότερα, η εταιρεία ξεκίνησε την πρώτη παραγωγή με το πλέον γνωστό (ελαστικό βροχής), το Rallye 180. Αυτό ήταν το πρώτο μοντέλο που φέρει σαν χαρακτηριστικό του την ομπρέλα που χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα ως σύμβολο της Uniroyal.
Το 1979 η Uniroyal ήρθε κάτω από την ιδιοκτησία της γερμανικής Continental, αποτελώντας έτσι ένα μέρος του ομίλου Continental. Στο πλαίσιο αυτής της νέας δομής, η βελγική μάρκα συνέχισε να αναπτύσσει την ειδικότητας της στα ελαστικά που έχουν σχεδιασθεί για την οδήγηση σε βρεγμένες επιφάνειες. Αμέσως μετά άρχισε την παραγωγή ελαστικών για οχήματα παντός εδάφους. Η Uniroyal έκτοτε έχει εξελιχθεί σε έναν από πιο σημαντικότερους παίκτες στα ελαστικά με σύμβολο την ομπρέλα, το οποίο προσδιορίζει τα ελαστικά βροχής που κατασκευάζονται τώρα σε καθημερινή βάση.
Το 1991 η εταιρεία παρουσίασε το RTT-1 το πρώτο ελαστικό με κατευθυντικό πέλμα σχήματος V. Ο σχεδιασμός του σημαίνει ότι το ελαστικό θα μπορούσε γρήγορα να απορροφήσει το νερό, παρέχοντας εξαιρετική αντίσταση στην υδρολίσθηση.
Το 1994, μια άλλη σημαντική ανακάλυψη εμφανίστηκε, το Uniroyal MS Plus 44, ελαστικό το οποίο έφερε πολλές επιτυχίες σε συγκριτικά τεστ των καταναλωτών. Το ίδιο μπορεί να λεχθεί και για το Rallye 580 καλοκαιρινο μοντέλο, που παρουσιάστηκε το 1995.
Η Uniroyal είναι ένα πολύτιμο brand στο μεσαίο τμήμα της αγοράς ελαστικών, και είναι το όνομα που έρχεται στο μυαλό των περισσότερων οδηγών όταν ακούν τη φράση ελαστικά βροχής.

RainExpert 3

Τεχνολογία Καρχαρία …

Rain Sport 3

Υψηλών Επιδόσεων …

Share This
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.