...

Ζάντες OZ

Ιταλικός Σχεδιασμός - Made in Italy

Η OZ ιδρύθηκε το 1971, το πάθος για τις ζάντες την οδήγησε στο να γίνει θρύλος στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Η εταιρία ιδρύθηκε σε ένα βενζινάδικο στο Rossano Veneto (κοντά στη Βενετία) από τους Silvano Oselladore & Pietro Zen.

 

Οι νίκες που απολαύσαμε δίπλα στα πιο εμβληματικά ονόματα του motorsport, και η συνεχής αναζήτηση της επιτυχίας εδραίωσαν τη θέση της ΟΖ ως ηγέτη στη βιομηχανία της ζάντας.

Σταυρόπουλος Ι. Ζάντες OZ Racing

Η OZ παράγει ζάντες από κράματα για τις κορυφαίες αγορές αυτοκινήτου, όπως: αγώνων (F1, Rally, DTM, Indy..), ανταλλακτικών, μοτοσυκλετών και ΟEM με εξειδικευμένο εξοπλισμό για τα πιο εξαιρετικά αυτοκίνητα. Η ΟΖ ανταποκρίνεται στις ειδικές απαιτήσεις των κατασκευαστών πολυτελών αυτοκινήτων όπως Ferrari, Lamborghini, Maserati, Aston Martin, Lotus και McLaren, για να αναφέρουμε μόνο λίγους από αυτούς.

Αυτές οι συνεργασίες είχαν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία εξαιρετικών projects και ιδιαίτερα υψηλής τεχνολογίας και ανώτερου σχεδιασμού ζάντες.

Στον αγωνιστικό κόσμο, η ΟΖ είναι συνώνυμη με τη νίκη και οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. 2012 Η Scuderia Ferrari διαλέγει και επιλέγει την ΟΖ: η εποχή του 2012 σηματοδοτεί την αρχή της συνεργασίας με την Ferrari. Η ΟΖ σχεδιάζει και κατασκευάζει τις ζάντες για τα μονοθέσια των Fernando Alonso και Felipe Massa.

Η OZ υπήρξε μέρος της Formula 1 από το 1985, και του WRC από το 1988; και μάζεψε περισσότερους από 150 τίτλους νίκης. Το Τμήμα Racing της ΟΖ στήθηκε, με διευθυντή τον Claudio Bernoni, τον τωρινό Γενικό Διευθυντή της OZ S.p.A., και ξεκίνησε η παραγωγή αγωνιστικών ζαντών για τη Formula 1. Το πρώτο μονοθέσιο αμάξι που φόρεσε ζάντες – με οδηγούς τους Patrese και Cheever στους ευρωπαϊκούς αγώνες της F1, ήταν η Alfa Romeo με ζάντες σπαστές από μαγνήσιο και αλουμίνιο.
, απο 14″ εώς και 24″.

Περισσότερες πληροφορίες για τις ζάντες OZ Racing

Share This
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.